dijous, d’octubre 04, 2007

TV3 al País Valencià

Pel que fa a la prohibició de les emissions de TV3 al País Valencià, acabo de veure al bloc dels Pellikana un enfocament europeista de la qüestió que em sembla interessant. A la seua entrada ADÉU A TV3 diuen:

Després de les lamentables notícies de la sanció desorbitada a ACPV i el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià definitivament, sols ens queda esperar a veure que fan els dirigents europeus davant d'aquest atemptat contra la cultura del nostre país.

Ja que aquesta decisió incompleix la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries, que té com a objectius el "respecte de l'àrea geogràfica de cada llengua regional o minoritària de manera que les divisions administratives no constitueixin cap obstacle", cosa que ha incomplit el govern valencià, així com "la necessitat d’una acció decidida de promoció de les llengües regionals o minoritàries a fi de protegir-les”... Per a protegir-les hi haurà que fer justament el contrari del que fa el partit popular.

A la carta s'esmenta també "Les parts es comprometen a garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària, i a no oposar-se a la retransmissió d’emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en aquesta llengua"... Si hi ha que fer-ho amb els països veïns, com no, també hi haurà que fer-ho amb els mitjans de comunicació d'un mateix país, no?

Però no està tot perdut. Qui vulga veure TV3 al país valencià podrà continuar fent-ho. Tot gràcies a la xarxa, i al servei de "TV3 a la carta", on podràs veure els programes de TV3, unes hores després de que els facen.Compleix perfectament la seva funció: que arribe el català a tots els racons del nostre país. Fins a 500 vídeos nous cada setmana, i un arxiu de 45.000 vídeos per als subscriptors. Dona gust veure fins als anuncis.