dimarts, de maig 03, 2011

Festa de publicació de l'Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

El passat 28 d'abril es va publicar la versió definitiva de l'Ubuntu[1] 11.04 (de nom tècnic Natty Narwhal). Amb aquest motiu, la comunitat d'usuaris d'Ubuntu en català[2] celebrarà el proper dissabte 7 de maig la ja tradicional festa d'alliberament (Release Party), aquest cop al Centre Cívic municipal de Les Borges Blanques amb l'organització de La Borrassa Rural Lab [3].

Aquestes festes s'organitzen arreu del món, i l'equip d'ubuntaires en català hi ha participat sempre de forma molt activa, procurant fer-la a diferents llocs del territori. En aquesta ocasió s'ha triat la ciutat de Les Borges Blanques com a seu de l'esdeveniment.

En aquests esdeveniments pretenem difondre i apropar el programari lliure en general, i més concretament l'Ubuntu, al públic en general, proposant-los xerrades, tallers i, si així ho volen, ajudant-los a instaŀlar l'Ubuntu al seu ordinador. No estan, per tant, enfocats a persones amb grans coneixements tècnics, tot i que també s'hi poden trobar activitats més avançades, si s'escau.

Si consulteu el programa d'activitats[4] veureu la participació d'experts i desenvolupadors en diferents àmbits: l'escriptori Unity, tècniques de rescat, introducció al programari lliure, la seva ètica, virtualització, robòtica amb programari lliure, el comandament de la WII amb l'Ubuntu, a més d'una sessió de curiositats del món del programari lliure, que faran de ponents a diverses xerrades i tallers. D'altra banda, com també és habitual, durant tota la jornada, i en paraŀlel a la resta d'activitats, tindrem una festa d'instaŀlació (Install Party) de l'Ubuntu, on es donarà suport per instaŀlar-lo als ordinadors d'aquelles persones que el portin, així com per aclarir els dubtes que puguin sorgir. Evidentment, això serà de forma totalment gratuïta, no cal dir-ho; només caldrà inscriure's-hi [5].

Podeu seguir l'evolució del programa i de la resta d'informació de la jornada al wiki de la festa [4]. Visiteu-lo sovint per a estar-ne informats i feu-ne la màxima difusió.

L'equip d'ubuntaires en català

[1] http://www.ubuntu.com

[2] http://www.ubuntu.cat

[3] http://www.laborrassa.cat/que-es.html/

[4] https://wiki.ubuntu.com/CatalanTeam/NattyNarwhal

[5] http://www.ubuntu.cat/FestaNatty