divendres, de gener 02, 2009

Israel i els Territoris Palestins Ocupats: protegeixin a la població civil!

Els bombardejos de les forces israelianes dels Territoris Palestins Ocupats i el llançament de coets cap a Israel per part de grups armats palestins ha provocat una escalada de violència a Israel i els Territoris Ocupats en la qual ja es comptabilitzen centenars de víctimes.

Els morts i ferits causats pel bombardeig israelià de la Franja de Gaza sumen el major nombre de víctimes palestines que hi ha hagut en quatre decennis d'ocupació israeliana.

L'escalada de violència es produeix en un moment en què la població civil lliura una lluita diària per la supervivència a causa del bloqueig israelià, que impedeix que entrin en Gaza fins i tot aliments i medecines. Els civils palestins continuen exposats a morir o a resultar ferits en atacs i manquen cada vegada més la deguda atenció mèdica, aliments, medecines, electricitat, aigua i altres productes i serveis indispensables.

Com conseqüència del bloqueig israelià, el recent alto el foc que han mantingut durant cinc mesos i mig Israel i Hamàs i els altres grups armats palestins de Gaza no ha suposat cap millora per a la vida dels habitants del territori. L'alto el foc va acabar en la pràctica quan, el 4 de novembre, les forces armades israelianes van matar a sis radicals palestins en Gaza i els grups armats palestins van llançar un al·luvió de coets contra ciutats i pobles del sud d'Israel. Amnistia Internacional condemna totes aquestes morts i considera que els abusos d'una part, per greus que siguin, no poden justificar mai els de l'altra.

Ajuda a demanar a les autoritats israelianes que posin immediatament fi als atacs desproporcionats i ilegítims sobre la franja de Gaza, de zones residencials altament poblades, que permetin l'accés de l'ajuda humanitària i l'accés de testimonis imparcials a la zona.

Actua!