dimecres, de febrer 06, 2008

Censura del Ministeri d'Indústria espanyol a Amnistia Internacional

Ja fa vuit mesos que l'anunci d'Amnistia Internacional "El Poder de Tu Voz" no es pot emetre als canals estatals de televisió. El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç obstaculitza la seua emissió esgrimint raons polítiques. No només nega el caràcter de servei públic de l'anunci, amb la qual cosa impedeix la seua emissió gratuïta, sinó que a més el qualifica com publicitat política, i per tant prohibida, sent sancionable la seua emissió.

Evidentment, tal com ha dit Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional a Espanya, "Aquesta qualificació vulnera drets com la comunicació lliure d'informació veraç i la prohibició de la censura prèvia. Durant aquests vuit mesos no s'ha pogut emetre l'anunci i segueix sense poder fer-ser per televisions nacionals".

Això no obstant, hi ha canals de televisió que ja han emès "El Poder de Tu Voz", com ara Canal Sur i Illes Balears 3, quant als de titularitat pública. I n'hi ha d'altres de caràcter privat com MTV, National Geographic Channel, People & Arts o Paramount Comedy que també ho estan fent. Altres mitjans de comunicació com els diaris Público, El País o La Vanguardia, entre altres; han publicat aquest anunci en la seua versió gràfica.



Pels qui vulgueu fer-ne difussió, ací us deixo un altre enllaç al vídeo perquè el pugueu passar fàcilment. Ja direu.