La campanya Som lo que Sembrem té un doble objectiu: d’una banda, aconseguir el suport social necessari que garanteixi la seva admissió al Parlament i, de l’altra, sensibilitzar a la població catalana de les implicacions dels cultius i aliments transgènics a casa nostra. Per això, s’estructura en diferents eixos:
a) Procés de recollida de signatures
La recollida de signatures, a més de ser un requisit imprescindible perquè es discuteixi
La recollida és un procediment altament reglat per la normativa i tutelat pel Parlament de Catalunya. Així, per exemple:
- Es disposa d’un termini de 120 dies
- S’utilitzen fulls oficials segellats pel Parlament
- La recollida ha d’estar acreditada per persones compromeses prèviament. Són els anomenats fedataris, membres de la campanya que acrediten que cada full de signatures s’ha omplert segons la forma estipulada.
b) Sensibilització
Durant els quatre mesos de recollida de signatures, es desenvoluparà paral·lelament el treball de sensibilització pública. L’objectiu és fer arribar el missatge de
Es preveu realitzar actes de difusió en totes les comarques mitjançant la implicació de la pròpia població local. Es contemplen actes de diferent tipus segons la voluntat dels grups de suport a la campanya:
- Xerrades informatives
- Mercats de productes artesans i ecològics
- Sessions de cuina
- Accions de denúncia
- Etc.
A més, es compta amb una eina de sensibilització que s’ofereix a tots els grups locals de
Els esforços d’informació i sensibilització es dirigiran especialment a tres àmbits:
a. Consumidors: incloent les qüestions de salut, consum crític, etiquetatge, dret a decidir, repercussions dels transgènics en l’alimentació ecològica, etc.
b. Pagesia: dirigit especialment a la campanya de sembra 2008, inclouria la qüestió de les repercussions de l’agricultura transgènica
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada