divendres, de gener 15, 2010

Contra la presència de símbols religiosos a l'espai públic

Reproduïm tot seguit la nota URGENT que ha difós la Lliga per la Laïcitat:

Amb motiu de la recent sentència del Tribuna Europeu de Drets Humans (TEDH) que obligava a retirar els símbols religiosos dels centres públics, per vulnerar els drets humans dels pares a assegurar l’educació dels seus fills conforme a les seves conviccions religioses i filosòfiques, el pròxim 20 de gener el Parlament Europeu debatrà vàries propostes a favor i en contra d’aplicar aquesta Sentència.Enllaç

Per això s’ha iniciat una campanya des de l’Observatori de la laïcitat que depèn de l’organització Granada Laica, a la que la Lliga per la laïcitat s’ha afegit, per animar a la gent a enviar un correu electrònic als eurodiputats (en aquest cas, catalans) per animar-los a votar a favor de l’aplicació de la sentència del TEDH.

En un arxiu adjunt s’envia les resolucions que s’han presentat pels diversos grups parlamentaris per debatre al Ple del Parlament Europeu del dia 20 de gener.

Per a facilitar la vostra participació en aquesta acció, us adjuntem un arxiu de text que s’ha elaborat amb la proposta de correu electrònic a enviar als europarlamentaris (abans del 20 de gener), tot i que evidentment, podeu enviar un redactat propi. Al final del document es relaciona els correus electrònics dels europarlamentaris catalans. A més, si algú vol enviar-ho a la resta d’europarlamentaris espanyols, també adjuntem un arxiu amb la mateixa proposta, però en castellà i amb la relació dels correus electrònics d’europarlamentaris espanyols.
Enllaç
NOTA: us agrairíem ens féssiu còpia del mail a la nostra adreça lliga@laicitat.org per tal de disposar d’un petit control sobre l’abast i la repercussió d’aquesta acció.

Gràcies per la teva col·laboració.

Lliga per la Laïcitat
www.laicitat.org
C. Avinyó, 44, 1r pis
08002 Barcelona
tel. 93 601 16 41
fax 93 601 16 40


P: Els documents podeu trobar-los (en castellà) al següent enllaç: http://www.laicismo.org/PHP/p_documento.php?id=11130