dijous, de gener 08, 2009

Bye Guantánamo!


El grup local d'Amnistia Internacional de Lleida us convida a la conferència que oferirà Lahcen Ikassrien, exdetingut de Guantànamo entre els anys 2002 i 2005 i absolt l'octubre de l'any 2006, que tindrà lloc:

CANVI D'ÚLTIMA HORA A L'HORARI:

Atesa la coincidència de l'horari amb la concentració en suport del poble palestí, la conferència "Bye, Guantánamo", de Lahcen Ikassrien, exdetingut de Guantánamo, començarà a les 20:00. La Sala d'Actes del Col·legi d'Advocats romandrà oberta des de les 19:30. Disculpeu les molèsties.

Dijous 15 de gener de 2009 a les 20:00 hores
Sala de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Lleida (Avda. Francesc Macià, 35, 2n. de Lleida)

Lahcen Ikassrien, de nacionalitat marroquina i resident durant alguns anys a l'estat espanyol, va ser detingut a l'Afganistan per tropes de l'Aliança del Nord i lliurat a l'exèrcit dels EUA. L'any 2002 va ser traslladat a la base naval de Guantánamo on va patir repetides tortures i maltractaments durant 3 anys. Durant aquest període Lahcen afirma que va ser interrogat al menys en 4 ocasions per policies i funcinaris espanyols als quals va explicar les condicions de vida a les que era sotmès en el camp de detenció Delta. Cap dels policies aparentment es va interessar per la seua situació, més aviat es van aprofitar d'una situació irregular per obtenir informació. L'any 2005 Lahcen Ikassrien va ser extradit a Espanya on va ser jutjat i absolt després que el Tribunal Suprem declarés "totalment nul·les" les informacions presentades derivades d'actuacions practicades a Guantánamo.

Feu-ne difusió!