Definitivament aquesta gent no entèn res de procés democràtic, dret a la defensa, presumpció d'innocència, etc. Continuen actuant com si fossin els amos i no haguessin de retre comptes a ningú.
dimecres, de desembre 19, 2007
"Con dos ... dallonsis"
Definitivament aquesta gent no entèn res de procés democràtic, dret a la defensa, presumpció d'innocència, etc. Continuen actuant com si fossin els amos i no haguessin de retre comptes a ningú.
dilluns, de desembre 10, 2007
El Govern valencià del PP tanca el repetidor de TV3 a Alacant
No cal dir que en un món globalitzat com l'actual, a més de tractar-se d'un anacronisme, és un atac a la llibertat d'expressió, d'informació i, evidentment, una greu agressió a la llengua i la cultura comunes.
ACPV continua endavant amb la campanya per recollir diners per poder pagar la multa de 300000 euros que li ha imposat la Generalitat valenciana. Participant a la campanya amb 10 euros es pot aconseguir una litografia que ha fet expressament per l'ocasió Antoni Tàpies.
Caldrà veure com queden ara les negociacions de reciprocitat que s'estaven duent a terme entre els governs valencià i català per tal que tothom pogués tenir accés a ambdues televisions.
Val a dir que ara mateix sóc un VALENCIÀ EMPRENYAT!!!!
dilluns, de desembre 03, 2007
Una altra cacicada dels mateixos. Aquesta vegada a Cabanes
Segons el que es pot llegir a la notícia, sembla evident que l'ajuntament del PP ha actuat amb prevaricació, ja que l'ajuntament de Cabanes va concedir la gestió de l'aigua a l'empresa FACSA per 50 anys, a partir del 1975; és a dir, fins el 2025.
La notícia s'ha sabut per la denúncia del regidor d'EU a l'ajuntament de Cabanes.
Esperem que hi hagi una condemna en ferm aviat i que comencin a aturar-se aquests maltractaments al territori ja.
diumenge, de desembre 02, 2007
Nova "cacicada" a València
JA FA MASSA TEMPS QUE ÉS HORA DE POSAR LES COSES AL SEU LLOC!
dimarts, de novembre 20, 2007
Som lo que sembrem!
La campanya Som lo que Sembrem té un doble objectiu: d’una banda, aconseguir el suport social necessari que garanteixi la seva admissió al Parlament i, de l’altra, sensibilitzar a la població catalana de les implicacions dels cultius i aliments transgènics a casa nostra. Per això, s’estructura en diferents eixos:
a) Procés de recollida de signatures
La recollida de signatures, a més de ser un requisit imprescindible perquè es discuteixi
La recollida és un procediment altament reglat per la normativa i tutelat pel Parlament de Catalunya. Així, per exemple:
- Es disposa d’un termini de 120 dies
- S’utilitzen fulls oficials segellats pel Parlament
- La recollida ha d’estar acreditada per persones compromeses prèviament. Són els anomenats fedataris, membres de la campanya que acrediten que cada full de signatures s’ha omplert segons la forma estipulada.
b) Sensibilització
Durant els quatre mesos de recollida de signatures, es desenvoluparà paral·lelament el treball de sensibilització pública. L’objectiu és fer arribar el missatge de
Es preveu realitzar actes de difusió en totes les comarques mitjançant la implicació de la pròpia població local. Es contemplen actes de diferent tipus segons la voluntat dels grups de suport a la campanya:
- Xerrades informatives
- Mercats de productes artesans i ecològics
- Sessions de cuina
- Accions de denúncia
- Etc.
A més, es compta amb una eina de sensibilització que s’ofereix a tots els grups locals de
Els esforços d’informació i sensibilització es dirigiran especialment a tres àmbits:
a. Consumidors: incloent les qüestions de salut, consum crític, etiquetatge, dret a decidir, repercussions dels transgènics en l’alimentació ecològica, etc.
b. Pagesia: dirigit especialment a la campanya de sembra 2008, inclouria la qüestió de les repercussions de l’agricultura transgènica
dilluns, de novembre 19, 2007
Som una nació i diem PROU!
Som una Nació i diem PROU!
Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures
Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries i de transport a Catalunya dependents de l'Estat Espanyol, la Plataforma pel Dret de Decidir i les entitats adherides a la mobilització considerem que:
-És l'hora que s'acabi el maltractament sistemàtic i continuat a la societat catalana. El menyspreu i el passotisme amb que la ministra espanyola Magdalena Álvarez tracta una qüestió importantíssima per al benestar dels catalans i catalanes ha de tenir com a resposta la mobilització popular.
-Els catalans i catalanes tenim el dret de decidir quin model nacional d'infraestructures i de mobilitat volem. Cal trencar la dependència, que significa ineficàcia i menyspreu cap a les necessitats i les decisions de la ciutadania del nostre país, pensada i al servei dels interessos centralistes de l'Estat Espanyol. El dèficit inversor, un sistema de finançament injust i l'espoli fiscal són, en aquest sentit, els principals elements que ens porten al carreró sense sortida d'uns serveis i unes xarxes públiques d'ínfima qualitat. Volem decidir i gestionar les nostres infraestructures.
-La definició d'aquest model de xarxa d'infraestructures ha de ser autocentrat. S'ha de fer des de la proximitat, des de Catalunya. Els darrers 15 anys el servei de rodalies de la Regió Metropolitana de Barcelona ha passat de 64 a 115 milions d'usuaris sense modificar la infraestructura ferroviària, que s'ha degradat. Les inversions previstes des del 92 per a les rodalies de l'àrea metropolitana de Barcelona s'han destinat pràcticament de manera exclusiva a un macroprojecte ambientalment agressiu i que no ens connectarà ni amb Europa ni amb l'Eix Mediterrani, el TAV. No s'han potenciat, adequat ni modernitzat les línies de Regionals existents per crear una veritable malla ferroviària de qualitat a tot el país.
- Tenim una xarxa viària, especialment la secundària, deficient i més d'un terç dels peatges de tot l'Estat.
-Les infraestructures aeroportuàries, peça clau per al desenvolupament nacional en el context global, han d'estar gestionades des del territori i no al servei, de nou, d'un sistema centralitzat al servei d'un únic aeroport de primera, Barajas.
-El model de mobilitat i la xarxa viària i d'infraestructures que reivindiquem ha d'estar al servei i a l'interès general de les ciutadanes i els ciutadans de tota Catalunya i amb criteris d'equilibri territorial. La societat es mereix un servei de transports públics de persones i de mercaderies de qualitat i de proximitat.
En aquest sentit des de la societat civil catalana reclamem:
-La solució immediata, per dignitat nacional, del desgavell de les infraestructures actualment en execució i la priorització de les inversions i els recursos per al bon funcionament de les rodalies de RENFE.
- Un nou sistema de finançament per a Catalunya just i transparent que permeti conèixer les balances fiscals i gestionar adequadament les infraestructures; de manera immediata, el compliment dels compromisos en matèria d'inversió de l'Estat a Catalunya.
- La capacitat de decidir des de casa nostra sobre qualsevol planificació, licitació, priorització i execució de l'obra pública i de la xarxa de transports i infraestructures en general que ens afecti, sempre des d'una perspectiva nacionalment autocentrada i ambientalment sostenible.
- Exigim que es prioritzi la seguretat de les persones treballadores i usuàries, com també que se satisfacin les pèrdues econòmiques particulars i empresarials ocasionades pel desgavell de Rodalies i s'agilitin els mecanismes d'informació, de reclamació i de devolucions a les persones afectades.
- En definitiva, el dret de decidir el model de país que volem construir, i les condicions per exercir-lo.
Per totes aquestes raons i, de manera especial:
EXIGIM EL TRASPÀS DE LA XARXA DE TRANSPORTS I D'INFRAESTRUCTURES A LA GENERALITAT DE CATALUNYA
EXIGIM LA PUBLICACIÓ DE LES BALANCES FISCALS ENTRE CATALUNYA I L'ESTAT ESPANYOL
EXIGIM QUE LA GENERALITAT DE CATALUNYA RECAPTI I GESTIONI TOTS ELS NOSTRES IMPOSTOS
diumenge, de novembre 11, 2007
La SGAE continua fent de les seues
dimarts, d’octubre 30, 2007
Conflictes territorials al País Valencià
Una web exposa els conflictes territorials del País Valencià
L'han feta les entitats de defensa del territori
Desenes d'entitats treballen al País Valencià per preservar el territori de les agressions urbanístiques que pateix; els últims anys s'hi han denunciat uns cent cinquanta conflictes relacionats amb el territori. Aquestes entitats han elaborat una web, on apleguen tota la informació relacionada amb aquests conflictes sobre el territori, ja siguin urbanístics, com d'infraestructures, de contaminació i de salut pública, de manca de recursos hídrics i de biodiversitat i de recursos minerals.
A la web hi ha un mapa del País Valencià, on s'assenyalen amb signes de colors els punts on hi ha conflictes oberts. Un clic sobre l'un qualsevol d'aquests signes facilita informació relativa al conflicte corresponent.
En una secció de la web hi ha documentació diversa, lliurement accessible: al·legacions contra projectes urbanístics, una petició al parlament europeu formulada per les entitats que vetllen pel territori, manifestos varis... Una altra secció ofereix força enllaços interessants.
Val a dir que si us ho mireu bé us podeu arribar a esgarrifar, però així és com se les gasta alguna gent!
dimarts, d’octubre 23, 2007
Rentat de cara
dilluns, d’octubre 15, 2007
15 d'octubre - dia d'acció blocaire - Medi Ambient
La notícia d'aquest cap de setmana ha estat que, entre d'altres, s'ha concedit el Nobel de la Pau a l'Al Gore per la seua defensa aferrissada del medi ambient. Ja em sembla bé, el que no tinc gaire clar és si és la persona que millor identifica els valors ambientals, tot i que segurament n'és una de les que compta amb més mitjans per a fer-ho (veieu si no la seua peli).
M'hagués agradat veure'l com a president dels EUA, li hagués parat els peus a la Texaco en el seu afany de perforar Alaska? S'hagués plantat davant de les pressions de les petrolieres? Hagués envaït l'Iraq? Hauria ratificat Kyoto? Hauria servit d'alguna cosa?
Em sembla bé, torne a dir, que li hagen donat el premi, el problema que hi veig és que no passa de ser un premi al desenvolupament sostenible, quan crec que hauríem d'anar ja cap al decreixement sostenible. Hi ha un greu problema de temps i no podem deixar-ho córrer més!
dijous, d’octubre 04, 2007
TV3 al País Valencià
Després de les lamentables notícies de la sanció desorbitada a ACPV i el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià definitivament, sols ens queda esperar a veure que fan els dirigents europeus davant d'aquest atemptat contra la cultura del nostre país.
Ja que aquesta decisió incompleix la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries, que té com a objectius el "respecte de l'àrea geogràfica de cada llengua regional o minoritària de manera que les divisions administratives no constitueixin cap obstacle", cosa que ha incomplit el govern valencià, així com "la necessitat d’una acció decidida de promoció de les llengües regionals o minoritàries a fi de protegir-les”... Per a protegir-les hi haurà que fer justament el contrari del que fa el partit popular.
A la carta s'esmenta també "Les parts es comprometen a garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària, i a no oposar-se a la retransmissió d’emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en aquesta llengua"... Si hi ha que fer-ho amb els països veïns, com no, també hi haurà que fer-ho amb els mitjans de comunicació d'un mateix país, no?
Però no està tot perdut. Qui vulga veure TV3 al país valencià podrà continuar fent-ho. Tot gràcies a la xarxa, i al servei de "TV3 a la carta", on podràs veure els programes de TV3, unes hores després de que els facen.Compleix perfectament la seva funció: que arribe el català a tots els racons del nostre país. Fins a 500 vídeos nous cada setmana, i un arxiu de 45.000 vídeos per als subscriptors. Dona gust veure fins als anuncis.
dilluns, d’octubre 01, 2007
Microsoft perd la batalla per l'estàndard ISO
Si és cert el que acabo de llegir al Noguer, l'anterior entrada sobre l'intent de Microsoft per aconsegeuir que un producte propietari seu fos estàndard ISO l'ha perduda. Sento haver-me colat i haver publicat la notícia quan segons això llavors ja l'havia perduda. Aquí teniu la notícia reproduïda íntegrament del bloc anterior.
Microsoft perd una batalla per fer estàndard ISO el seu nou format OpenXML
17 Set 2007 @ 15:26 · Arxivat a Linux · 36 lectures
Que el format ODF sigui un estàndard ISO i el format Open XML no, està començant a fer mal a Microsoft.
El format ODF és un format pactat entre diverses empreses entre elles la propia Microsoft, tot i que al final decidís que el format ODT no estigués en la darrera versió del Microsoft Office. Microsoft va preferir potenciar un altre format nou, l'Open XML, amb una filosofia semblant a l'ODF, però un esperit totalment propietari.
El format ODF és un estàndard ISO i això fa que molts països s'estiguin plantejant canviar els vells documents .DOC a ODF. A la pràctica això vol dir abandonar el paquet ofimàtic de Microsoft i anar-se'n al OpenOffice.
Per exemple Google pot treballar amb documents ODF en el seu paquet ofimàtic en línia, però en canvi no pot treballar amb OpenXML.
L'antic format .DOC està mort, Microsoft l'està abandonant. El format .DOC no potser un estàndard ISO i per tant no pot competir amb el format ODF, per això Microsoft intenta de totes totes imposar un nou estàndard.
Microsoft sap que si no fa res perdrà la gallina dels ous d'or i per això ha intentat fer que el'OpenXML sigui estàndard ISO també. Però per ara li han dit que NO.
I és que si el format ODF s'imposa, i s'acaba substituint el format DOC, el monopoli de Microsoft podria acabar-se. Aixó podria beneficiar molt a la gent:
- El format ODF permetria llibertat d'elecció del programari i de proveïdor. Una llibertat d'elecció que podria donar possibilitats a les empreses locals de desenvolupar els seus propis paquets ofimàtics i poder compatir d'igual a igual amb les empreses americanes.
- Les PIMES podrien reduir les seves despeses en llicències de Microsoft i així reduir els preus dels seus productes o respirar més tranquils.
- I pels usuaris un format obert com el ODF també està ple d'avantatges: en un mercat monopolitzat per Microsoft l'usuari només pot esperar les millores tecnològiques de Microsoft, que treu un nou paquet ofimàtic cada 3 o 4 anys. En un mercat obert i competitiu les actualitzacions serien com a mínim anuals.
- I a banda d'això de ben segur es reduiria el nombre de virus que es propaguen dins de documents ofimàtics. Ja que els programadors de virus haurien de pensar-los per a què funcionessin en diversos programes i plataformes diferents.
dimecres, de setembre 26, 2007
No al format de Microsoft Office com a estàndard ISO

divendres, de setembre 14, 2007
Dia de la llibertat de programari
A nivell català, el Caliu ha organitzat una parada a Barcelona. Teniu més informació ací.

dimecres, d’agost 29, 2007
Blog Action Day
dilluns, d’agost 20, 2007
Tornem de vacances!
Després d'unes setmanes de vacances tornem a estar connectats. Hem estat voltant per diversos llocs, primer per l'Alta Cerdanya, després per la Plana (l'Alta i la Baixa) i finalment per l'Alt Millars. És a dir, hem fet camí per tot el país emulant els amics del camí.
Aquí deixem algunes imatges d'aquestes vacances; gaudiu-les!

dissabte, de juliol 14, 2007
diumenge, de juliol 08, 2007
dijous, de juliol 05, 2007
Val més tard...
dimarts, de juliol 03, 2007
PASSA A L'ACCIÓ: signa a http://todoscontraelcanon.es/index2.php?body=ppal